Latexové oblečky a růžové peří. Ulice Berlína roztančili homosexuálové

27.06.2010 21:23

Do ulic Berlína vyrazily desítky tisíc homosexuálů v extravagantních pestrobarevných převlecích. V německé metropoli se po dvaatřicáté konal tradiční pochod za toleranci gayů a lesbiček Christopher Street Day. Akce, která mívá každoročně statisíce účastníků, se letos konala pod heslem Normální je jiné.

Do ulic vyjelo na padesát barevných alegorických vozů a dodávek. Účastníci se podle agentury DPA také inspirovali aktuálním fotbalovým mistrovstvím světa v Jihoafrické republice. Například na alegorickém voze Německého fotbalového svazu ukazovaly lesbické fanynky přihlížejícím růžovou kartu.

Průvod homosexuálů Berlínem

"Stále existuje každodenní diskriminace a útoky na homosexuály," řekl berlínský primátor Klaus Wowereit, který se sám hlásí k menšinové sexuální orientaci. "A dokud to tak bude, musíme stále bojovat za rovnoprávnost" dodal.

Průvod homosexuálů v Berlíně.

Pochod upomíná na rok 1969, kdy se američtí homosexuálové v newyorské Christopherově ulici vzepřeli policejním raziím. V berlínské metropoli se odehrává tradičně, v minulosti ale pochodoval po nákupní třídě Kurfürstendamm, letos poprvé se závěrečné shromáždění odehrálo u Braniborské brány nedaleko kancléřství a německého Spolkového sněmu.

Průvod homosexuálů Berlínem

Berlín není jediným městem, kterým každoročně pochod homosexuálů projde. Podobné happeningy se tradičně konají také v Mnichově, Hamburku, Stuttgartu nebo Düsseldorfu.

Zdroj: zpravy.idnes.cz/latexove-oblecky-a-ruzove-peri-ulice-berlina-roztancili-homosexualove-13t-/zahranicni.asp?c=A100619_183952_zahranicni_vel

—————

Zpět


Kontakt

Parles

3 časová pásma na východ od Prahy a 3 časová pásma na západ od Brna.